SLv60 2016

Zdravím všetkých fanúšikov šesťdesiatok. Aj keď z predošlého článku vyplýva, že nám liga začína trochu rozpačito, dúfam, že to neuberie na zanietení súťažiacich.

Tento rok máme pár zmien. V prvom rade ide o novú kategóriu a tou je prípravka. Malí drobci (menej ako 8 rokov) sa nám predstavia v trošku odľahčenej verzii 60-tok. Nebudú musieť nosiť hadice cez kladinu, ale budú ich mať nachystané pri rozdeľovači. Ďalšia zmena, alebo ak chcete novinka, je, že na majstrovstvá Slovenska (či už budú v Banskej Štiavnici, alebo inde), bude tzv. postupový kľúč. To znamená, že prvých 16 súťažiacich, z každej kategórie (okrem prípravky), v priebežnom poradí, postúpi na majstrovstvá Slovenska.

Aby sme trošku zhodnotili minulý rok. Bolo 6 kôl, na ktorých sa dohromady zúčastnilo 233 súťažiacich. Vychádza to priemerne bezmála 39 súťažiacich. Myslím, že pri 4 kategóriách je to trochu málo. Ja by som chcel vyzvať všetkých, nie len súťažiacich, ale hlavne vedúcich a trénerov, prekonajme toto číslo, aby bolo na jedno kolo aspoň 50-60 súťažiacich. A aby sa Vám dobre hľadali nové talenty a aby deti vedeli čo to vlastne šesťdesiatka je, urobil som malé video. Skúsme to spolu, a….. UKÁŽ, ŽE NA TO MÁŠ!