Terezka je víťazkou X-Flame pohára!

Počas prvého víkendu školského roku 08.09.2018 sa v českej obci Choltice konalo tretie a zároveň posledné kolo X – Flame poháru v behu na 100 metrov cez prekážky pod názvom Choltické stovky. Organizátor pretekov umiestnil dve bežecké dráhy do športového areálu pri základnej škole v peknom prostredí neďaleko Choltického zámku.

V sobotu ráno nás privítalo krásne slnečné počasie ,čo troška vylepšilo sklamanie z menej kvalitného povrchu pripravených dráh. Po krátkom tréningu a  vytvorení štartovacej listiny sa mohlo začať pretekať. Najskôr si svoje prvé pokusy odbehla kategória žien a po nich prišiel rad na kategóriu dorasteniek. Organizátor  nerozdelil dievčatá na mladšie , stredné a staršie dorastenky, ale nechal iba jednu kategóriu a tak  spolu súperili dievčatá od 12 do 16 rokov, čo bol aj prípad Terezky Srogončíkovej , ktorá DHZ Nosice na tomto preteku reprezentovala.  Vo svojom  prvom pokuse  dosiahla čas 19,39 sekundy, ktorý si chcela v druhom pokuse vylepšiť, avšak to sa jej nepodarilo, pretože zabehla čas 19,80 sekundy . Čas z prvého kola stačil  „ iba „ na štvrté miesto, čo z 37 pretekárok nie je vôbec zlý výsledok, keď zoberieme do úvahy, že Terezka ako dvanásťročná skončila za šestnásťročnou víťazkou Kateřinou Borovičkou z SDH  Morkovice o sedem desatín sekundy.

Po  vyhlásení výsledkov Choltických stoviek nasledovalo vyhlásenie celkových výsledkov  X- Flame poháru , ktorý ako sme uviedli, pozostával z troch jednotlivých kôl. Naša reprezentantka Terezka Srogončíková  si na základe jednotlivých kôl vybojovala 59 bodov a jednoznačne  v celkovom hodnotení  zvíťazila.  Blahoželáme!

Zároveň sa Terezka zúčastnila v Českej republike aj niekoľkých pretekov, ktoré sa započítavali do Českého pohára 2018 a tu si opäť vybojovala pódiové umiestnenie, keď  v silnej konkurencii českých reprezentantiek v celkovom hodnotení získala vynikajúce 3.miesto v kategórií mladšie dorastenky. Sme veľmi radi, že Terezke sa darí nielen na domácich súťažiach , ale aj v Českej republike.

 

Ing. Peter Rosina, DHZ Nosice