Jablonecká hala 2016 dobr. a profi.

20160410_100204[1]Je Pondelok deň po víkende, ktorý sme strávili v Jabloneckej hale. Súťaž v Jablonci bola vždy súťažou plnou zážitkov, dobrej nálady a srandy. Vždy na ňu spomíname len v dobrom a vždy sa na ňu tešíme. Tento ročník opäť nesklamal a niesol sa v podobnom duchu ako všetky predošlé.

Myslím si, že sme odovzdali všetko čo bolo v nás, všetko s čím sme tam prišli. Prvým a jediným cieľom bolo postaviť dve štafety Popradu a to sa nám podarilo. Ondrej Žu. a Jožko20160410_110143[1] Pe. dvaja hasiči zo 4 úseku štafety, museli ostať doma, takže sme ich museli nahradiť. Náhradníkmi boli Miro Šary s KK a Richard Bujna. V sobotu na štafetách A-ko Popradu ( Hudáč, Vitko, Rerko, Baláž ) 62,97s 8. miesto a B-ko štafeta ( Šary, Kičin, Štinčík, Bujna ) D 24-26 miesto. Víťazom sa stalo družstvo SDH Horní Kamenice 57,40. V stovke bol najlepší z našich nováčik Majo Rerko. Ostatné výsledky nájdete na http://www.firetv.cz/jablonecka-hala-2016/ alebo http://www.firesport.eu/soutez-jablonec-nad-nisou-7591.html

V nedeľu to bola asi najrýchlejšia súťaž v histórii Jabloneckej haly. O 10:30 bolo po súťaži. V štafetách sme mali štartovné číslo 1 a 2 takže sme to mali rýchle. V jeden okamih sme boli obidve štafety na bedni. Zloženie sme trochu premiešali A-ko ( Hudáč, Rerko, Štinčík, Baláž ) 59,58 2.miesto, B-ko ( Šary, Kičin, Vitko, Gavlák ) 64,20 9.miesto.

V štafetách sme v podstate splnili cieľ a v nedeľu sme len tesne skončili na 2.mieste. Samozrejme že máme čo zlepšovať, ale na začiatok sezóny je to pekný výkon.

V stovkách to bolo taktiež úžasné, hlavne prvé pokusy boli veľmi úspešné. Vilo ako najstarší a najpočetnejší účastník ( prvá účasť v Jablonci asi 1987, cca 27 krát štartoval na súťaži ! ) si v prvom pokuse pukol 16,87 11. miesto, je to obdivuhodné a krásne zároveň. Tu môžem povedať, že Vilo tento šport robí s maximálnou láskou a všetko čo dostal, maximálne odovzdal. Tu niet čo dodať, len to, že jedine tadiaľ vedie cesta.

Druhý zážitok som mal s Maja Rerka 16,46 4.miesto. Podľa mňa jeden s najkrajšou a najvyrovnanejšou stovkou v poli pretekárov. Je zaujímavé ho sledovať ako to celé zvláda a teším sa na neho čo všetko ešte predvedie v ďalšej kariére.

Peter Vitko chcel zabehnúť peknú stovku ale chýbala mu nafta. Je to ale spoľahlivý pretekár a táto súťaž ho správne nakopla, takže sa máme na čo tešiť.

Robo Baláž a Jaro Hudáč. 17,30 a 17,35 17 a 18.miesto. Jeden nemusel, druhý chcel. Jeden mrskol rozdeľovač, druhý nemrskol. Jeden sa usmieva, druhý … . Musím ale povedať, že ten drajv a buldočí prejav Jara je úžasný a rád sa na neho pozerám. Určite sú správne naštartovaní do ďalšej sezóny.

Marek Kičin mal čierneho Petra  súťaze a rozdeľovač bol pre neho neprekonateľnou prekážkou. Záver sezóny má vždy lepší ako začiatok. Tešíme sa.

Na záver dodám len jedno, stálo to za to.

Pavol Gavlák