Odložený Tatranský pohár 2020 v čase pandémie

Po viac ako roku a pol sa uskutočnila prvá súťaž v disciplínach hasičského športu a to vo výstupe do 4. podlažia cvičnej veže a behu na 100m cez prekážky. Bol to Tatranský pohár, ktorý musel byť v roku 2020 zrušený kvôli pandémii Covid 19. V roku 2021 sa ho podarilo zorganizovať pre profesionálnych hasičov. Pretekov sa zúčastnili pretekári z Popradu, Kežmarku, Trnavy a Lučenca. 

Súťaž vo veži sa skladala z dvoch pokusov, následne najlepší 16ti postúpili do vyradovacieho pavúka. Víťazom sa stal Marián Rerko z OR HaZZ v Poprade. 2. miesto si vybojoval Jozef Pazera z OR HaZZ v Kežmarku a tretie miesto Viliam Stinčík z DHZ Svit. 

Počas vyradzovacieho pavúka sa podarilo Mariánovi Rerkovi zabehnúť svoj pokus pod 14 sekúnd. Časomiera sa zastavila na čase 13.90s, čo je doposiaľ najlepší dosiahnutý čas v tejto disciplíne Slovenským pretekárom.

Po absolvovaní veží nasledovala disciplína beh na 100m cez prekážky. Víťazom tejto disciplíny sa po dvoch pokusoch stal taktiež Marián Rerko z OR HaZZ v Poprade s časom 15,97s, 2. miesto si vybojoval Matúš Soltišík z OR HaZZ v Poprade v osobnom rekorde 17,14s a 3 miesto si vybojoval Jaroslav Hudáč taktiež z OR HaZZ v Poprade s časom 18,00.

Po sčítaní najlepších časoch po odbehnutí dvoch pokusov oboch disciplín (dvojboj) zvíťazil Marián Rerko v Slovenskom rekorde s časom 30,08s, 2. miesto patrilo Matúšovi Soltišíkovi s časom 33,77s a 3. miesto Jaroslavovi Chalánymu s časom 36,05s.

Vzhľadom na dlhú absenciu súťaži by sme chceli poďakovať hasičom z OR HaZZ v Poprade za zorganizovanie súťaže v tak zložitej situácii. Veríme, že sa čo najskôr stretneme pri ďalšej spoločnej súťaži a rok 2021 bude v tom to smere priaznivejší.

Všetky výsledky nájdete na http://stovky.sk/gapa/index.php?sutaz=215