MMH Praha 2015

Začiatok novembra patrí už tradične najprestížnejšej súťaži v šesťdesiatkach v Čechách Memoriálu Marty Habadové. Na tento sviatok šesťdesiatkárov sa vybrala aj minivýprava zo Slovenska. Tento rok kvôli veľkému počtu 752 účastníkov, sa súťaž v atletickej hale Otakara Janderu konala až dva dni 7.-8.11.2015.

V sobotu sa ako prvé do bojov pustili mladšie dievčatá. V tejto kategórii nás reprezentovala Magdalénka Štinčíková z DHZ Svit. Obsadila 25.miesto s časom 16,80. Veci sa však „diali“ v kategórii mladších chlapcov. Na 11. mieste skončil Radovan Nagy z DHZ Svit v čase 15,19, konečné 6.miesto si vybojoval Michal Rerko zo ZK IMA ZŠ Hutnícka Spišská Nová Ves časom 14,70. A najlepší výkon 13,33 podal suverén tejto kategórie Tomáš Štinčík z DHZ Svit a obhájil minuloročné prvenstvo.

Druhý súťažný deň sme taktiež verili v bedňu. Nevyšlo, ale veľa nechýbalo. Súťaž v kategórii starších dievčat nevyšla Eme Strelovej, zo ZK IMA ZŠ Hutnícka Spišská Nová Ves a čas 14,03 stačil iba na 25.miesto. V kategórii starších chlapcov súťažilo 5 slovenských pretekárov. Na 34.mieste skončil Jakub Fridman z DHZ-ZŠ Šuňava čas 14,31, na 22.mieste Samuel Bučák ZK IMA ZŠ Hutnícka Spišská Nová Ves čas 13,87, na 12.mieste Marián Lorinc ZK IMA ZŠ Hutnícka Spišská Nová Ves čas 13,53, na 7.mieste Marek Švajka DHZ-ZŠ Šuňava čas 13,09 a najlepšie z našich reprezentantov skončil Róbert Fris zo ZK IMA ZŠ Hutnícka Spišská Nová Ves keď jeho čas 13,02 stačil na 5.miesto. Chlapci ktorý sa zúčastnili aj prvého kola Českého halového pohára si pripisali body do celkového hodnotenia a pred záverečným kolom, ktoré sa uskutoční v decembri v Ostrave majú šancu na pekné celkové umiestnenia.

V Prahe sme zažili prajné prostredie a vďaka slovenskej rodáčke Marte Habadovej, sa malá iskrička nádeje, že v šesťdesiatkách sa budeme môcť rovnať našim susedom rozhorela v pekný plamienok.

Ďakujeme českým hasičom za nádherný víkend.

Jozef Strela

ZK IMA ZŠ Hutnícka Spišská Nová Ves